Image

Handarbete för alla dagar

Att sticka och virka är bra för både själen och miljön. Välj material med omsorg om både människa, djur och miljö. Att skapa sina egna plagg för hand är verkligen slow-fashion!
Image

Vår historia

Fridens garn är mer än bara en garnbutik

Hos Fridens garn kan du inte bara köpa material till handarbete. Här kommer du också att kunna gå på stickcafé eller kanske en kurs. Eller bara sätta sig en stund i butiken för stickning och samtal. (När corona-läget tillåter såklart)
Picking

Om mig

Jag som driver Fridens Garn heter Kristin Källströmer. Jag är garn- och ullentusiast och gillar allt textilt handarbete som innefattar garn. Jag är utbildar inom stickning på Västerbergs Folkhögskola där jag gått Stickning 1 och 2. Min dröm med butiken är att du ska kunna komma till mig och inte bara köpa garn utan också få hjälp och stöd så att ditt projekt blir precis som du vill!
Design

Hållbarhet

Garnerna som jag tar in är valda med omsorg. Jag har mest rena naturmaterial utan syntetiska inslag. I de fall det ändå behövs försöker jag välja det som påverkar klimatet allra minst. Att sticka och virka i sig är ju hållbart då plaggen ofta håller länge och används med glädje under lång tid. När jag fraktar försöker jag minimera volymen för att inte frakta onödigt stora paket.
Crafting

Utbildningar

Håll utkik här för kommande utbildningar!
Design

Featured In

The New York Times
Time Magazine
Tech Crunch
Fast Company
Business Insider
Interior Design